3 november 2015

Zoete aardappel- en pompoenpuree met feta

Lieve Food Lovers, vandaag heb ik een super lekker recept voor een zoete aardappelpuree met pompoen, zoete paprika, erwtjes en feta. Het is eigenlijk heel makkelijk om te maken. Ik heb de pompoen en zoete aardappel in de oven gegaard omdat de smaak naar mijn idee dan iets minder verdwijnt in het kookwater, maar koken is wel iets sneller. Al met al een heerlijk winterse puree, ideaal voor de donkere maanden.
De zoete aardappel is, anders dan de naam doet vermoeden, een groente soort. Hij bevat veel meer voedingsvezels en heeft een lagere glycemische index dan de normale aardappel. Dit betekent dat je minder pieken in je bloedsuikerspiegel krijgt doordat het gelijkmatiger opgenomen wordt. Bovendien bevat de zoete aardappel veel anti-oxidanten. Al met al enorm gezond dus. Een perfecte reden om deze aardappel dus iets vaker op het menu te zetten! Vandaag dus in de vorm van een rustieke puree.


Wat heb je nodig (1 persoon):
  • 1 kleine zoete aardappel
  • Pompoen in stukjes (ongeveer evenveel als je aardappel hebt)
  • Feta
  • Erwtjes (diepvries)
  • 1 halve zoete paprika
  • Peper/zout

De zoete aardappel snijd je in grove stukken met schil en al en mogen met de pompoen in een ovenschaal voor 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Als deze klaar zijn (zacht genoeg om makkelijk te prakken) kook je de erwtjes kort in water. Kook ze kort zodat ze mooi groen blijven en lekker knapperig. Snijd de zoete paprika in stukjes. Deze kunnen rauw door de geprakte aardappel en pompoen. Ook deze kun je samen met de feta door de puree scheppen. 

Deze puree is ideaal als bijgerecht of als lichte maaltijd zoals ik hem at, gewoon met een lekker stukje vis oid.

Geniet ervan!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten